Збалансоване та безпечне харчування — один із ключових факторів здорового розвитку дітей, підтверджений численними дослідженнями в галузі педіатрії та харчової безпеки. Адже недостатнє або неякісне харчування знижує імунний захист організму, підвищує ризик захворювань і ускладнює навчальний процес.
Особливо важливо дотримуватись норм санітарного законодавства, щоб уникнути гострих кишкових інфекцій і харчових отруєнь, які часто пов’язані з порушеннями у сфері організації харчування.
У зв’язку з цим, з 1 лютого 2025 року фахівцями територіальних управлінь Держпродспоживслужби Волинської області проведено 285 моніторингових обстежень.
За підсумками здійснених заходів суб’єктам господарювання та органам місцевого самоврядування надіслано офіційні листи з виявленими порушеннями та рекомендаціями щодо їх усунення. У відповідь надійшла інформація про заходи, які вживаються для покращення матеріально-технічної бази:
• закупівлю сучасного технологічного обладнання;
• оновлення столового посуду і кухонного інвентарю;
• модернізацію вентиляційних систем.
Наголошуємо, що правильна організація температурного режиму зберігання продуктів і дотримання затверджених меню є важливими складовими профілактики харчових отруєнь. Експерти всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) вказують, що дотримання санітарно-гігієнічних норм у закладах харчування знижує ризик спалахів гострих кишкових інфекцій на 70-90%.
#держконтроль#інспекція#Держпродспоживслужба#порушення#рекомендації#санітарнінорми#епідконтроль#громадськездоров’я



Джерело: Facebook