
За даними ВООЗ, люди у світі споживають у середньому 10,8 г солі на день — удвічі більше за рекомендовану норму. Оптимальна добова доза — до 5 г на день для дорослих (1 ч.л. ), і ще менше — для дітей від 2 до 15 років.
Радикально відмовлятися від солі також не варто, адже вона забезпечує важливі функції організму:
підтримує водно-сольовий баланс
допомагає роботі нервової системи та м’язів
Водночас надлишок солі:
підвищує артеріальний тиск і навантажує серце
спричиняє набряки та затримку рідини
порушує білковий обмін
Саме тому шкільні страви готуються за рецептурами з обмеженим вмістом солі, згідно з сучасними стандартами. Замість надлишку солі — спеції, трави, ароматні овочі. Це допомагає формувати звичку у дітей відчувати натуральний смак продуктів без підсилювачів.
Ми радимо зменшувати кількість солі й удома, бо зміни легше впроваджувати системно.
Джерело: Facebook
![]()










