20 червня 2025 року в області стартував дводенний круглий стіл освітян на тему: «Реформування шкільного харчування: виклики, досвід, перспективи та формування культури здорового харчування учнів». Захід об’єднав керівників управлінь освіти з різних регіонів України — Херсонської, Закарпатської, Львівської, Рівненської областей.
У перший день учасники:
– відвідали Луцьке вище професійне училище, де ознайомилися з роботою навчально-практичного центру;
– побували у Волинському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні (м. Ковель), де відбулося засідання круглого столу.
Участь у заході взяли начальниця управління освіти і науки Волинської обласної державної адміністрації Наталія Матвіюк та її заступники. У своїй доповіді Наталія Василівна акцентувала увагу на досягненнях Волині у впровадженні реформи шкільного харчування, важливості співпраці між органами влади, освітніми закладами та громадами.
Учасники круглого столу обговорили практичні рішення та поділилися успішними кейсами з організації здорового харчування у школах.
Також делегація ознайомилася з роботою опорної кухні Дубівського ліцею Дубівської сільської ради — одного з прикладів ефективної модернізації системи харчування.
У дружній атмосфері відбулося неформальне спілкування з представниками громад, що вже реалізовують зміни, зокрема із Зимненської, Камінь-Каширської, Шацької, Павлівської, Берестечківської та Маневицької територіальних громад.
Попереду — другий день заходу, нові знайомства, ідеї та кроки до формування нової культури здорового харчування для українських школярів!
#ОсвітняВолинь#ШкільнеХарчування2025#ЗдороваШкола#УспішнаРеформа#ХарчуванняДітей














Джерело: Facebook